Warsztaty poprowadzi maestro Jakub Chmielarczyk.
- Pod jego okiem nauczysz się kulkowania ciasta, dzięki czemu poczujesz jego strukturę, rozkręcania ciasta tak, aby placek był okrągły i cienki. Poznasz różne formy wypieków takie jak: pizza gourmet, foccacia, panuozzo, które możesz wykorzystać także na zimno. Ponadto, pokażemy Ci, jak przygotować składniki, by najlepiej smakowały na pizzy, kilka różnych, gotowych kompozycji, które możesz zastosować w domu oraz triki, które zbliżą twój piekarnik do parametrów profesjonalnego pieca do pizzy - pisze organizator.
Warsztaty „Włoska pizza z domowej kuchni”
Miejsce: Restauracja Giuseppe, ul. Hipoteczna 3.
Termin: 9 kwietnia godz. 18, czas trwania: około 2,5 godziny.
Bilety: 120 zł, do nabycia w sklepie internetowym Giuseppe.
Jaki alkohol wybierają Polacy?
Dołącz do nas na Facebooku!
Publikujemy najciekawsze artykuły, wydarzenia i konkursy. Jesteśmy tam gdzie nasi czytelnicy!
Kontakt z redakcją
Byłeś świadkiem ważnego zdarzenia? Widziałeś coś interesującego? Zrobiłeś ciekawe zdjęcie lub wideo?
Dzieje się w Polsce i na świecie – czytaj na i.pl
- Oddano hołd ofiarom Zbrodni Katyńskiej. Złożono wieniec na grobie Kazimierza Sabbata
- Szef MSZ: Albo Rosja zostanie pokonana, albo będzie stała u naszych granic
- Lecisz do Londynu? Uważaj. Na słynnym lotnisku rozpoczynają się strajki
- Niedziela była wspaniała. A jaki będzie poniedziałek? Sprawdź prognozę pogody